U kunt weer mee fietsen! Reed u andere jaren mee met de Rabo-fietstocht, dit jaar kan dat in samenwerking met de Historische Vereniging Schagen.

Op zaterdag 13 juli staat tussen 9.00 en 10.30 de koffie klaar in het clubgebouw van de Historische vereniging aan de Nieuwe Nes.

Met ruim 25 km voor de wielen voert de tocht langs negen dorpen met al haar kerkjes. We organiseren de tocht samen met de historische vereniging van Harenkarspel. Zij staan halverwege de route klaar in de Kerkbuurt met een stempel en een gezonde versnapering.

De regio Schagen is een bont geheel aan geloofsgemeenschappen en kerken. Zo kent de stad Schagen anno 2019 al vier locaties waar gekerkt wordt. De typische katholieke dorpen worden afgewisseld met gemengde dorpen of overwegende protestante gemeenten. Dat geldt zeker voor Harenkarspel.

Onze fietstocht zal de verscheidenheid aan kerkgenootschappen en bouwstijlen laten zien.

De routebeschrijving kent, behalve interessante, beknopte beschrijvingen van de godshuizen en foto's ter herkenning, detailfoto's die u moet koppelen aan de juiste kerk.

Kortom, een klein spelelement.

Onder de winnaars wordt een boek verloot. Ligplaatshouders en passanten van de Recreatiehaven betalen € 4,- in plaats van de gebruikelijke € 5,- .

 

U kunt zich aanmelden bij onze havenmeester.