Vandaag 16-10-2017 is wederom het samenwerkingsverband tussen de havens Onrust uit Den Helder, Broekhorn uit Heerhugowaard, Stadshavens Medemblik, WSV Eilandspolder uit de Rijp, jachthaven Waterrijk uit Kolhorn en de Recreatiehaven Schagen weer voor een jaar verlengd. Tevens heeft de gemeentelijke haven uit Middenmeer zich bij de samenwerking aangesloten.

De samenwerking beoogd het informeren en ondersteunen van de onderlinge besturen met de aanwezige kennis. Tevens heeft het als voordeel voor onze ligplaatshouders dat zij bij alle deelnemende havens voor een gereduceerd tarief kunnen aanmeren. Ook de passanten,zowel schepen als campers, krijgen, indien zij aansluitend vanuit een aangesloten haven naar de volgende aangesloten haven gaan, de eerste dag een gereduceerd tarief.

Een Stad met een Hart

Er zijn maar weinig plekken waar zoveel moois vlak bij elkaar te vinden is. En maar weinig plekken waar zoveel evenementen georganiseerd worden voor jong of oud, sportief of ontspannen en overdag of in de avond. Alle informatie over de belevenissen in en rond Schagen zijn op deze website te vinden. Neem vooral een kijkje op de onderstaande links.

Evenementen agenda Schagen

Evenementen Top van Holland

Restaurants

Vuilcontainers
Vuilcontainers

9 december heeft de firma GPGroot de nieuwe vuilcontainer geplaatst. De losse vuilcontainer was in het hoogseizoen te klein geworden en moest qua capaciteit verdubbeld worden. Aangezien dit kosten verhogend zou werken is in samenwerking mat de gemeente en GPGroot gekeken of er een voordeliger oplossing voorhanden zou zijn.

De oplossing was een container in de grond met een ruim 4-voudige capaciteit. Deze wordt in de winter nu 1 maal in de vier weken geledigd en in het seizoen 1 maal per week. Aangezien de ledigingskosten van de nieuwe container wel iets meer is dan de oude container wordt door het lagere aantal ledigingen een flinke besparing bereikt.

Om een indruk te krijgen van de omvang van de nieuwe container ziet u op de foto de container nog naast het havengebouw staan.

De besturen van de havens Broekhorn uit Heerhugowaard, Onrust uit Den Helder, Waterrijk uit Kolhorn, de stadshavens Medemblik, WSV Eilandspolder in de Rijp en de Recreatiehaven Schagen hebben de koppen bij elkaar gestoken om tot een samenwerking te komen. Deze samenwerking bestaat onder meer uit het uitwisselen van wederzijdse kennis en ervaring. Tevens willen we het als havens extra aantrekkelijk maken voor zowel onze ligplaatshouders als passanten om in elkaars havens te verblijven. 12 maart hebben de voorzitters van de twee stichtingen en de vereniging een uitgewerkt convenant ondertekend waarin alle aspecten van onze samenwerking vermeld staan.

Voor onze ligplaatshouders en passanten heeft dit het volgende voordeel:

De ligplaatshouders krijgen, op vertoon van hun geldige lidmaatschapskaart indien zij een van beide havens bezoeken een korting van 50% op het geldende liggeld in deze havens. Electra, toeriste belasting e.d. zijn hiervan uitgesloten.

Voor onze passanten geldt één dag korting van 50% die men alleen krijgt op de dag van vertrek uit onze haven. Dit geld voor de schepen in beide havens en voor campers helaas alleen in Broekhorn aangezien Onrust geen camperplaatsen heeft. Ook hier geld dat de korting alleen van toepassing is voor het kale staanplaats tarief.

Ook van deze havens krijgen de vaste ligplaatshouders en passanten een zelfde korting.

Voor verdere informatie zie ook bij de interessante dingen voor camper en boot.

De stremming van de Wilhelminasluis in Zaandam schuift wederom op. De scheepvaartstremming zou plaatsvinden van eind februari tot eind april 2015. Er is echter meer tijd nodig voor het ontwerp van de sluiskolk vanwege de complexiteit van de kadeconstructie grenzend aan het Zaangemaal. Door het ontwerp op dit punt te optimaliseren wordt vertraging tijdens de stremming voorkomen.

Dit betekent dat de route over de Zaan begin volgend jaar wel beschikbaar is voor de scheepvaart. De nieuwe planning is afhankelijk van het definitieve ontwerp en is nog niet beschikbaar. De stremming schuift in ieder geval twee maanden op. Zodra de nieuwe planning beschikbaar is wordt deze bekend gemaakt. In beginsel wordt  daarbij een communicatietermijn van zes maanden in acht genomen.

De breedte beperking voor de Wilhelminasluis blijft wel gehandhaafd.

Het omvaaradvies voor de pleziervaart is vanaf heden opgeheven tot nader bericht.