Vandaag 16-10-2017 is wederom het samenwerkingsverband tussen de havens Onrust uit Den Helder, Broekhorn uit Heerhugowaard, Stadshavens Medemblik, WSV Eilandspolder uit de Rijp, jachthaven Waterrijk uit Kolhorn en de Recreatiehaven Schagen weer voor een jaar verlengd. Tevens heeft de gemeentelijke haven uit Middenmeer zich bij de samenwerking aangesloten.

De samenwerking beoogd het informeren en ondersteunen van de onderlinge besturen met de aanwezige kennis. Tevens heeft het als voordeel voor onze ligplaatshouders dat zij bij alle deelnemende havens voor een gereduceerd tarief kunnen aanmeren. Ook de passanten,zowel schepen als campers, krijgen, indien zij aansluitend vanuit een aangesloten haven naar de volgende aangesloten haven gaan, de eerste dag een gereduceerd tarief.

Afsluiting Scheidersbrug van 12 juni tot en met 3 oktober
Vanaf 12 juni start WaakSaam met de renovatie van de Scheidersbrug. Ook bij deze brug wordt het brugdek vernieuwd, wat gepaard gaat met verkeershinder.
De Scheidersbrug is afgesloten voor het wegverkeer van 12 juni tot en met 3 oktober 2017. De omleidingsroute is via de naastgelegen Hartbrug.


Van 26 juni tot en met 30 juni werkt de provincie Noord-Holland aan de rotonde van de Hartweg - N241. Deze werkzaamheden worden niet door WaakSaam uitgevoerd.

Vaarwegstremmingen

Om de sloopwerkzaamheden en het inhijsen van het brugdek van de Scheidersbrug mogelijk te maken is het kanaal Omval Kolhorn gedurende bepaalde periodes gestremd.
- Stremming vaarweg tijdens slopen Scheidersbrug: dinsdag 4 juli tot en met donderdag 6 juli
- Stremming vaarweg tijdens het plaatsen van het brugdek Scheidersbrug: woensdag 19 juli van 06.00 tot 12.00 uur

De Kooyburg bij Den Helder wordt weer bediend. Echter zeer beperkt voor schepen die hoger zijn dan 7 meter. Schepen lager dan 7 meter kunnen onder de brug door.

De bedientijden:

  • Maandag tot en met vrijdag beperkte bediening alleen 1x tussen 9:00 en 10:00 uur en 1x tussen 17:00 en 18:00 uur.
  • Op zaterdag en zondag slechts 1x om 17:00 uur.

 

De stremming voor het inhijsen van de liggers van bruggen wordt vervroegd van mei naar april. De duur van de stremming is verkort tot een dagdeel.

De planning stremming i.v.m. inhijsen liggers

- Stremming ter hoogte van de Westerbrug

·  woensdag 12 april 2017 (was 16 mei) van 06.00 tot 12.00 uur

- Stremming ter hoogte van de Mientbrug

· woensdag 26 april 2017 (was 23 mei) van 06.00 tot 12.00 uur

Daarnaast wordt de stremming van het kanaal Omval Kolhorn ter hoogte van de Westerbrug 15 maart vanaf 19.00 uur opgeheven.
Morgenochtend (donderdag 16 maart), 06.00 uur wordt gestart met de sloop van Mientbrug, dan is het kanaal Omval Kolhorn wederom gestremd.

Sponsor zwemprestatietocht ten behoeve ondersteuning voor de ziekte ALS. (Zie voor meer informatie  de rubriek nieuws)