De besturen van de havens Broekhorn uit Heerhugowaard, Onrust uit Den Helder, Waterrijk uit Kolhorn, de stadshavens Medemblik, WSV Eilandspolder in de Rijp en de Recreatiehaven Schagen hebben de koppen bij elkaar gestoken om tot een samenwerking te komen. Deze samenwerking bestaat onder meer uit het uitwisselen van wederzijdse kennis en ervaring. Tevens willen we het als havens extra aantrekkelijk maken voor zowel onze ligplaatshouders als passanten om in elkaars havens te verblijven. 12 maart hebben de voorzitters van de twee stichtingen en de vereniging een uitgewerkt convenant ondertekend waarin alle aspecten van onze samenwerking vermeld staan.

Voor onze ligplaatshouders en passanten heeft dit het volgende voordeel:

De ligplaatshouders krijgen, op vertoon van hun geldige lidmaatschapskaart indien zij een van beide havens bezoeken een korting van 50% op het geldende liggeld in deze havens. Electra, toeriste belasting e.d. zijn hiervan uitgesloten.

Voor onze passanten geldt één dag korting van 50% die men alleen krijgt op de dag van vertrek uit onze haven. Dit geld voor de schepen in beide havens en voor campers helaas alleen in Broekhorn aangezien Onrust geen camperplaatsen heeft. Ook hier geld dat de korting alleen van toepassing is voor het kale staanplaats tarief.

Ook van deze havens krijgen de vaste ligplaatshouders en passanten een zelfde korting.

Voor verdere informatie zie ook bij de interessante dingen voor camper en boot.