De besturen van de havens Broekhorn uit Heerhugowaard, WSV Onrust uit Den Helder, Waterrijk uit Kolhorn, Gemeente haven Middenmaar de stadshavens Medemblik, WSV Eilandspolder in de Rijp, WSV Anna Paulowna en de Recreatiehaven Schagen hebben de koppen bij elkaar gestoken om tot een samenwerking te komen. Deze samenwerking bestaat onder meer uit het uitwisselen van wederzijdse kennis en ervaring. Tevens willen we het als havens extra aantrekkelijk maken voor zowel onze ligplaatshouders als passanten om in elkaars havens te verblijven.

Voor onze ligplaatshouders en passanten heeft dit het volgende voordeel:

De ligplaatshouders krijgen, op vertoon van hun geldige lidmaatschapskaart indien zij de convenant havens bezoeken een korting van 50% op het geldende liggeld in deze havens. Electra, toeristenbelasting e.d. zijn hiervan uitgesloten.

Voor onze passanten geldt een éénmalige dag korting van 2,50 die men alleen krijgt op de dag van aankomst in onze haven als men de zelfde dag uit een van de convenanthavens komt. Dit geld voor de schepen in alle havens en voor campers helaas alleen in Broekhorn, Middenmeer en Medemblik aangezien de andere havens geen camperplaatsen hebben. Ook hier geld dat de korting alleen van toepassing is voor het kale staanplaats tarief.